Deze Heerlijke wortel Pulao is een levendig en aromatisch gerecht dat een juweel vormt in de Indiase keuken.
Wortel Pulao
Sharien Dilloe
De Lekkerste Wortel Pulao
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Hoofdgerecht / maaltijd
Keuken
Indiase
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
6-8
Voorbereidingstijd
45 Minuten
Kooktijd
45 Minuten
Calorieën
350
Wortel Pulao is een levendig en aromatisch gerecht dat een juweel vormt in de Indiase keuken. Deze heerlijke combinatie van eenvoud en traditionele smaken is een bewijs van de kunst van het balanceren van smaak en voeding. Wortel Pulao is een symfonie van texturen en smaken die een vleugje koninklijke elegantie naar je dagelijkse diner brengt.
Ingrediënten
-
60 g boter
-
4 kaneelstokjes
-
500 g kipfilet
-
2 middelgrote uien
-
60 g Garam masala
-
30 g hele jeera (komijnzaad)
-
30 g gemalen jeera (komijn)
-
Zout naar smaak
-
400 g peultjes (mangetout)
-
5 grote wortelen
-
500 g doperwten (diepvries)
-
1 kg basmatirijst
-
1 liter water (voor koken van de rijst)
-
50 g gezouten boter (toe te voegen aan de rijst)
Beschrijving
Stap 1: Koken van Basmatirijst
Begin met het koken van de basmatirijst in een pan met 50 gram gezouten boter. Laat de rijst zachtjes koken tot deze gaar is, zorg ervoor dat de rijst niet te zacht wordt. (Het rijst-water-verhouding kan variëren afhankelijk van het type rijst en de gewenste textuur. Voor basmatirijst is een verhouding van ongeveer 1 kop rijst op 2 koppen water gebruikelijk. Voor 1 kg basmatirijst gebruik je ongeveer 1-2 liter water.)
Stap 2: Voorbereiden van de Kipfilet
Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet lichtbruin. Zodra de kip goed gaar is, versnipper je de kipfilet of trek je het uit elkaar.
Stap 3: Snijden van de Uien
Snijd twee middelgrote uien in ringen ter voorbereiding van de volgende kookstap.
Stap 4: Koken van Uien en Specerijen
Doe 60 gram boter in een andere pan en voeg de uienringen, 30 gram hele jeera (komijnzaad) en vier gebroken kaneelstokjes toe. Bak de uien tot ze lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de versnipperde kip toe en bak nog ongeveer 2 minuten.
Stap 5: Voorbereiden en Toevoegen van Groenten
Snijd 400 gram peultjes in dunne reepjes en rasp 5 wortelen. Voeg deze samen met de doperwten toe aan de pan. Breng op smaak met Garam masala, gemalen jeera (komijn) en zout naar smaak. Laat de groentenmix op middellaag vuur koken. Voeg daarna de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
Recept Video
Recept opmerking
Voor extra pittige smaak kun je Surinaamse sambal toevoegen.
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- Per Portie
- Per Portie
- Calorieën
- 350
- Vet
- 15 gram
- Eiwit
- 15 gram
- Suiker
- 7 gram