Surinaamse Kip Loempia
Sharien Dilloe
Surinaamse Kip loempia
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Snack
Keuken
Surinaams
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
60 stuks
Voorbereidingstijd
30 Minuten
Kooktijd
1 Uur
Calorieën
80
Moelijkheidsgraad
Gemiddeld
Het Geheim van Mijn Lekkerste Kip Loempia. Op zoek naar een knapperige en smaakvolle traktatie? Ontdek het geheim van mijn schoonmoeders Surinaamse loempia's.

Ingrediënten
Vulling
-
1 middelgrote ui
-
½ cup olie
-
6 teentjes gehakte knoflook
-
3 laurierblaadjes
-
1 kippenbouillonblokje
-
4 zakken Chinese groenten (elk 400 g) of groente naar wens
-
150 g gepluisde kipfilet
-
1 eetlepel kentjoerpoeder
-
1 eetlepel laospoeder of 1 stukje verse Laos wortel (4cm)
-
1 theelepel zwarte peper
-
1 theelepel ajinomoto
-
Zout naar smaak
Loempia Deeg
-
500 g patent bloem
-
10 eieren
-
250 g maïzena
-
Snufje zout
-
Snufje zwarte peper
-
1/2 cup (120 ml) olie
-
1000-1300 ml volle melk
Lijm
-
½ cup bloem
-
½ cup water
Dipping
-
Tomaten Ketchup
-
Peper naar smaak
-
1 theelepel citroensap of azijn
-
snufje zout
Frituren
-
1 cup frituur olie
Beschrijving
Vulling maken
Verhit 1 cup frituurolie in een pan en bak de kip tot deze lichtbruin is. Pluis de kip uit elkaar.
Verhit ½ cup olie in een pan.
Snijd de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn. Voeg de laurierbladen en het bouillonblokje toe. Bak de ui tot deze lichtbruin is.
Voeg de gepluisde kip toe en bak 2 minuten mee. Voeg de Chinese groenten, specerijen en zout naar smaak toe. Kook 6-8 minuten op middelhoog vuur, zodat de groenten knapperig blijven. Zet het vuur uit doe de groenten in een gieter en laat de vulling afkoelen.
Lijm maken
Meng 1 cup bloem met 3/4 cup water tot een gladde beslag/lijm
Loempia vellen maken
Meng de eieren, maïzena, bloem, peper, zout, olie en 1 liter melk tot een glad beslag. Voeg vervolgens kleine hoeveelheden melk toe tot het iets dunner is dan een pannenkoekenbeslag.. Klop tot een glad en klontvrij mengsel.
Gebruik een crêpe pan of een koekenpan om de loempiavellen te maken. Zorg dat de koekenpan ingevet is met olie.
Leg een loempiavel op een schoon bord. Plaats een portie vulling horizontaal over het onderste derde deel van het vel, laat wat ruimte aan de zijkanten.
Vouw de onderste hoek over de vulling en vouw de linker- en rechterzijden naar het midden om een envelop te vormen. Rol verder plat omhoog tot de bovenkant.
Bevochtig de bovenkant met een beetje lijm om de loempia dicht te plakken.
Frituren
Verhit olie in een pan tot 180-190°C en bak de loempia's in batches tot ze goudbruin en krokant zijn.
Recept Video
Recept opmerking
Serveer je Surinaamse loempia's met pittige ketchup voor de ultieme smaakervaring!
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- 1 loempia
- Per Portie
- Calorieën
- 80
- Vet
- 4 gram
- Suiker
- 1 gram
- Koolhydraten
- 10 gram
- Eiwit
- 3 gram