Ontdek de lekkerste Nasi Goreng met rijke smaken uit eigen keuken!
Nasi Goreng: Een Indonesische Rijstklassieker Boordevol Smaak
Sharien Dilloe
De Lekkerste Authentieke Nasi Goreng
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Maaltijd
Keuken
Indonesische keuken
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
8-10 Royale Porties
Voorbereidingstijd
75 Minuten
Kooktijd
60 Minuten
Calorieën
400
Ontdek de rijke smaken van de Indonesische keuken met deze authentieke nasi goreng. Dit gerecht combineert perfect gebakken rijst met sappige kip, knapperige groenten en aromatische kruiden. Ideaal voor een snelle, smaakvolle maaltijd die je smaakpapillen prikkelt!

Ingrediënten
-
1500 gr Basmati rijst
-
50 gr boter (voor de rijst)
-
50 gr nasi kruiden
-
1 kippenbouillonblokje
-
1/2 kopje plantaardige olie
-
1 grote ui
-
1 zakje nasi kruidenmix naar keuze
-
2 laurierblaadjes
-
5 teentjes gehakte knoflook
-
500 gr geraspte kipfilet
-
3 paprika's (rood, groen en geel)
-
1 el laos poeder
-
1 el kentjoer poeder
-
1 tl zwarte peper
-
1 tl adjinomotto
-
Zout naar smaak
-
100 gr gehakte selderij
-
3 el zoute en zoete zwarte sojasaus
Beschrijving
Stap 1: Koken van de rijst
Was de 1500 gram Basmati rijst goed. Zorg ervoor dat de rijst van goede kwaliteit is en goed gaar is, dit verbetert de smaak en textuur van het gerecht. Doe de gekookte rijst in een diepe kom. Voeg 50 gram boter en 50 gram nasi kruiden toe aan de warme rijst en meng goed door elkaar.
Stap 2: Voorbereiden van de kip
Verhit olie in een pan en bak de kip tot deze goudbruin en gaar is. Laat de kip afkoelen en trek hem in fijne reepjes.
Stap 3: Het maken van de nasi
Verhit 1/2 kopje olie in een pan op hoog vuur. Snijd de ui in dunne halve ringen. Voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en het kippenbouillonblokje toe aan de hete olie. Bak totdat de ui lichtbruin is. Voeg vervolgens de geraspte kip toe en bak het geheel 2-3 minuten. Voeg de gesneden paprika’s en 3 eetlepels zoute en zoete zwarte sojasaus toe. Roer goed door en laat 2-3 minuten sudderen. Voeg alle kruiden toe, evenals de nasi kruidenmix. Kook op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg indien nodig wat heet water toe.
Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en zorg ervoor dat de hitte op middelhoog staat. Voeg de gehakte selderij toe en roer alles goed door elkaar. Voeg indien nodig meer sojasaus toe totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. Proef en voeg zout toe indien nodig. Zet het vuur uit.
Je nasi is klaar!
Recept Video
Recept opmerking
Serveer de nasi met een gebakken ei, plakjes komkommer, kroepoek en gebakken uitjes voor een authentieke ervaring. Je kunt ook wat pittige sambal erbij serveren voor extra pit!
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- Per Portie
- Per Portie
- Calorieën
- 400
- Vet
- 15 gram
- Eiwit
- 20 gram
- Suiker
- 3 gram