Geniet van de authentieke smaak van deze cassaveballen met elke smakelijke hap!
Kleurrijke Gestoomde Cassaveballen
Sharien Dilloe
Gekleurde Gestoomde Cassaveballen
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Tussendoortje
Keuken
Surinaamse, Indonesische
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
135 ballen
Voorbereidingstijd
10 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Calorieën
13
Kleurrijke gestoomde cassaveballen gedoopt in geraspte kokos, geserveerd op een bord.

Ingrediënten
-
1 kg geraspte cassave
-
400 ml kokosmelk
-
1/4 tl vanille-essence
-
1 kopje suiker
-
Voedingskleurstof (rood, groen, oranje)
Garnering
-
Geraspte kokos
Beschrijving
Bereiden van het Beslag
Voeg de geraspte cassave in een diepe kom.
Meng het met 400 ml kokosmelk, vanille-essence en suiker.
Verdeel het beslag in 3 kommen. Voeg voedingskleurstof toe en geef elke kom een eigen kleur (rood, groen, oranje). Wees voorzichtig, de kleur hoeft niet te donker te zijn, omdat deze donkerder wordt tijdens het stomen.
Stomen van de Cassaveballen
Vul kleine hoeveelheden beslag in een zak.
Stoom de ballen tot ze gaar zijn bij 100 graden Celsius.
Dippen van de Cassaveballen
Voeg geraspte kokos toe in een diepe kom.
Rol kleine ballen van het gestoomde beslag terwijl het nog heet is.
Dip de ballen in geraspte kokos.
Recept Video
Recept opmerking
Deze kleurrijke cassaveballen zijn perfect voor feestelijke gelegenheden en kunnen van tevoren worden bereid.
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- 1 balletje
- Per Portie
- Calorieën
- 13
- Cholesterol
- 13 Miligrams
- Vet
- 0.5 gram
- Koolhydraten
- 2 gram
- Eiwit
- 0.1 gram
- Suiker
- 0.8 gram