Jalebi is een geliefd, authentieke, Indiaas zoet gerecht, bekend om zijn knapperige, spiraalvormige beslag, gedrenkt in een geurige suikerstroop.
Indiase Jalebi
Sharien Dilloe
Heerlijke Krokante Jalebi
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Dessert
Keuken
Indiase Keuken
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
10-15 jalebi's
Voorbereidingstijd
15 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Calorieën
110
Jalebi is een geliefd Indiaas zoet gerecht, bekend om zijn knapperige, spiraalvormige beslag, gedrenkt in een geurige suikerstroop. Het is een populaire lekkernij in India en andere Zuid-Aziatische landen, vaak geserveerd als dessert of snack. Geniet van deze authentieke traktatie, warm geserveerd!

Ingrediënten
Voor het Jalebi Beslag
-
1 cup bloem
-
4 eetlepels maïzena
-
1/4 theelepel bakpoeder
-
1/4 theelepel voedselkleurstof (oranje)
-
4 eetlepels yoghurt
-
150 ml water
Voor de Suikersiroop
-
3 cups suiker
-
1 1/2 cup water
-
2 theelepels citroensap
-
9-10 kardemompeulen
Beschrijving
Stap 1: Voorbereiden van het Jalebi Beslag
Meng in een diepe kom de bloem, maïzena, bakpoeder en voedselkleurstof goed door elkaar.
Voeg de yoghurt toe en meng. Voeg 100 ml water toe en meng goed. Voeg vervolgens de resterende 50 ml water toe en roer tot een glad beslag zonder klonten.
Dek de kom af en laat het beslag 15 minuten rusten.
Stap 2: Voorbereiden van de Suikersiroop
Voeg suiker, water, citroensap en kardemom toe aan een diepe pan. Roer tot de suiker volledig is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-15 seconden sudderen. Zet het vuur uit zodra de siroop klaar is.
Stap 3: Frituren van de Jalebi's
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur voor het frituren van de jalebi's.
Stap 4: Jalebi Beslag in een Fles en Frituren
Giet het beslag in een fles met een klein gat (5-6 mm) in de dop.
Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is; anders zullen de jalebi's niet goed rijzen.
Knijp het beslag uit in spiralen in de hete olie en frituur de jalebi's aan beide zijden tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Stap 5: Jalebi's in Suikersiroop Dopen
Doop de gefrituurde jalebi's onmiddellijk in de warme siroop. Zorg ervoor dat de siroop warm of licht verwarmd is.
Verwijder de jalebi's uit de siroop en laat ze uitlekken.
Recept Video
Recept opmerking
Voor een extra smaakdimensie, voeg een snufje saffraan toe aan de suikersiroop voor een rijke geur en kleur. Serveer de Jalebi warm voor de beste ervaring!
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- Per Jalebi
- Per Portie
- Calorieën
- 110
- Vet
- 6 gram
- Eiwit
- 1 gram
- Suiker
- 10 gram