Deze huisgemaakte huzarensalade combineert zachte aardappelen, malse kip, knapperige maïs en zilte augurken, allemaal vermengd in een romige mayonaisemix.
Huzarensalade uit Eigen Keuken
Sharien Dilloe
Huzarensalade uit Eigen Keuken
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Bijgerecht
Keuken
Hollandse
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
8-10 personen
Voorbereidingstijd
30 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Calorieën
280
Met zijn veelzijdigheid en rijke smaak zal deze salade zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten
-
2 blikjes maïs (300 gram per blik)
-
1,5 kg aardappelen
-
10 eieren
-
Zout naar smaak
-
500 gram gepluisde kipfilet
-
1 mega pot augurken zoetzuur (680 gram inhoud, 350 gram uitlekgewicht)
-
4 potjes zilveruitjes (180 gram per pot)
-
1 tot 1,5 pot mayonaise (650 gram per pot)
-
1 pot doperwten en wortels (optie)
Beschrijving
Stap 1: Aardappelen koken en voorbereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in 4 partjes.
Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe
Kook de aardappelen gaar, tot ze zacht maar nog stevig zijn.
Giet de aardappelen af, prak alles goed fijn en laat ze volledig afkoelen.
Stap 2: Eieren koken en snijden
Kook de eieren in een pan met water gedurende 8-10 minuten, totdat ze hardgekookt zijn.
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze, en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 3: Kipfilet voorbereiden
Bak de kipfilet goudbruin in een pan totdat deze volledig gaar is, ongeveer 10-15 minuten.
Laat de kipfilet afkoelen en pluk het vlees vervolgens in fijne stukjes.
Stap 4: Augurken en zilveruitjes bereiden
Snijd de augurken in stukjes en doe ze even in de blender (blend niet te fijn) Bewaar een paar schijfjes voor de garnering.
Giet de zilveruitjes af en doe deze ook in de blender (niet te fijn hakken)
Knijp overtollige zuur sap uit met de hand
Stap 5: Doperwten en wortels
Giet de doperwten en de wortels af en snijd de wortels in kleine stukjes
Stap 6: Samenstellen van de huzarensalade
Meng in een grote kom de gekookte aardappelen, stukjes ei, geplukte kipfilet, maïs, doperwten, wortels, augurkenblokjes, en zilveruitjes.
Voeg naar smaak zout toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 7: Mayonaise toevoegen
Voeg 1 tot 1,5 pot mayonaise toe aan het mengsel, afhankelijk van je voorkeur voor de romigheid van de salade.
Roer alles goed door totdat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met mayonaise. Voeg meer mayonaise toe indien nodig.
Stap 8: Salade laten rusten
Dek de kom af met plasticfolie en laat de huzarensalade minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Stap 9: Serveren
Haal de salade uit de koelkast en schep deze op een serveerschaal.
Garneer de huzarensalade met de achtergehouden augurkenschijfjes en eventueel wat extra zilveruitjes.
Recept Video
Recept opmerking
Voeg een persoonlijke touch toe door er wat verse kruiden zoals peterselie of dille door te mengen. Dit geeft de salade net dat beetje extra smaak en kleur!
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- 1 Portie
- Per Portie
- Calorieën
- 280
- Koolhydraten
- 22 gram
- Vet
- 18 gram
- Eiwit
- 8 gram
- Suiker
- 3 gram