Een favoriet onder liefhebbers van hartige snacks!
Chicken Cheese Balls
Sharien Dilloe
Chicken Cheese Balls
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Snacks
Keuken
Surinaamse
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
200 ballen
Voorbereidingstijd
1 Uur 30 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Calorieën
60
Chicken Cheese Balls zijn verrukkelijke, hartige snacks gemaakt van sappige kip en romige kaas, omhuld met een krokante laag paneermeel

Ingrediënten
Vulling:
-
100 g gezouten boter
-
1 kippenbouillonblokje
-
2 middelgrote uien
-
6 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 kg kipfilet
-
1 el laospoeder
-
1 el kentjoerpoeder
-
1 tl zwarte peper
-
1 tl adjinomotto
-
Zout naar smaak
-
Rode peper (optioneel)
-
100 g fijngehakte peterselie
Bouillon
-
5 liter water
-
8 kippenbouillonblokjes
-
250 g gezouten boter
-
1 kg Tarwe bloem
Paneren
-
2 kopjes bloem
-
2 kopjes water
-
Paneermeel
-
Mozzarella kaas
Beschrijving
Voorbereiden van de vulling (1)
Snijd 1 kg kipfilet in 3 stukken en kook het tot het gaar is. (Was de kip goed met citroensap of natuurazijn voor gebruik). Laat de kipfilet afkoelen en pluis het uit elkaar.
Verhit 100 g gezouten boter in een pan en voeg de uien, knoflook en 1 kippenbouillonblokje toe. Voeg naar smaak peper en de gepluisde kipfilet toe. Voeg alle specerijen en zout toe. Hak 100 g peterselie fijn en voeg toe aan de pan. Kook 2-3 minuten samen.
Voorbereiden van de bouillon
Voeg 5 liter water toe aan een diepe pan. Voeg 8 kippenbouillonblokjes en 250 g boter toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de boter is gesmolten.
Bak 1 kg gewone bloem lichtjes in een pan, 5-7 minuten, en blijf roeren. Zeef de bloem en verwijder klonten.
Voorbereiden van de vulling (2)
Voeg de kip toe aan de bouillon. Breng alles aan de kook op hoog vuur en verlaag daarna het vuur zodra het water kookt. Voeg de bloem geleidelijk toe en meng alles met een handmixer of staafmixer. Meng goed om grote klonten te vermijden. De vulling is klaar; zet het vuur uit en dek af met plasticfolie. Zet in de koelkast om een nacht te koelen.
Paneren van de Cheeseballs
Meng 2 kopjes bloem en 2 kopjes water in een diepe kom tot een klontvrij beslag. (Voeg meer bloem of water toe als het beslag te dik of te dun is.)
Voeg paneermeel toe in een andere diepe kom.
Vorm ballen van de gewenste grootte en maak een kleine kuiltje en vul deze met een beetje kaas. Maak de ballen rond door je handen te bevochtigen. Dip de bal in het bloem-beslag en daarna in het paneermeel. Herhaal dit proces voor een dikkere korst.
Frituren van de Cheeseballs
Zorg ervoor dat de olie tussen de 175°C en 190°C (350°F en 375°F) heet is en bak slechts een paar kaasballen tegelijk om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Recept Video
Recept opmerking
Zorg ervoor dat de olie goed heet is voor een krokante buitenkant en serveer ze lekker warm.
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- 1 bal
- Per Portie
- Calorieën
- 60
- Koolhydraten
- 4 gram
- Vet
- 3.5 gram
- Eiwit
- 3 gram
- Suiker
- 0.7 gram