Een heerlijk bord Chicken Biryani met sappige kip en perfect gekruide rijst.
Biryani Kip
Sharien Dilloe
Chicken Biryani
Beoordeeld 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Diner
Keuken
Indiaas
Auteur
Sharien Dilloe
Porties
6-8 Porties
Voorbereidingstijd
30 Minuten
Kooktijd
70 Minuten
Calorieën
450
Een heerlijk bord Chicken Biryani met sappige kip en perfect gekruide rijst.

Ingrediënten
Kip
-
1 kopje kookolie (voor het bakken van de uien)
-
1,5 kg kippenbouten
-
2 uien
-
2 tl kardemompoeder
-
200 gr tomaten uit blik
-
2 el knoflook/gemberpasta
-
2 el citroensap
-
2 kopjes yoghurt
-
5 groene pepers
-
1 zak (3 el vol) biryani masala
-
2 el chilivlokken
-
1 el chilipoeder (optioneel)
-
Vers gehakte koriander
Rijst
-
3-4 kopjes Basmati rijst
-
1/2 kopje kookolie
-
Zout naar smaak (1 tl)
-
7 kruidnagels
Beschrijving
Bak de uien
Verhit 1 kopje kookolie in een pan.
Snijd de uien in dunne halve ringen en bak de uien tot ze bruin zijn, net tegen aangebrand
Voorbereiding van de kip
Hak de kippenpoten in 3 of 4 stukken, maak de kip grondig schoon en was deze met azijn of citroen.
Doe de kip in een diepe kom en voeg alle specerijen toe. Meng goed en marineer 30 minuten.
Koken van de kip
Verhit 1/2 kopje kookolie in een grote pan.
Voeg 200 gr gehakte tomaten uit blik of 2 gehakte tomaten toe.
Voeg de gemarineerde kip toe, dek af en kook op laag vuur gedurende 35 minuten. Controleer het zout en voeg zo nodig meer toe.
Koken van de Basmati rijst
Voeg 3 kopjes Basmati rijst toe aan een diepe kom met voldoende water en laat 30 minuten weken.
Voeg 1/2 kopje kookolie, 7 kruidnagels en 3 kaneelstokjes toe. Voeg het water toe en breng deze aan de kook in de pan (zorg ervoor dat de olie niet te heet is; gebruik eventueel een deksel om spetters te voorkomen) en voeg zout naar smaak toe.
Voeg de geweekte rijst toe en kook tot deze 80% gaar is.
Lagen maken
Haal 3/4 van de kip uit de pan en plaats deze in een aparte kom.
Maak de eerste laag met rijst en de tweede laag met kip.
Bestrooi de laag rijst met gebakken uien en vers gehakte koriander en dan weer een laag kip. Herhaal dit proces en eindig met een laag rijst.
Bestrooi de laatste laag rijst met gebakken uien, vers gehakte koriander en saffraanpoeder gemengd met water.
Dek af en kook op laag vuur gedurende 35-40 minuten.
Recept Video
Recept opmerking
Gebruik altijd Basmati rijst voor het beste resultaat. Serveer je Biryani met mint saus.
Recept Voeding
Recept Voeding
- Portiegrootte van de voeding
- 1 Portie
- Per Portie
- Calorieën
- 450
- Vet
- 15 gram
- Koolhydraten
- 55 gram
- Eiwit
- 25 gram
- Suiker
- 5 gram